Knjižničari Gradske knjižnice Zadar svakog tjedna na Radiju 057 daju tjedne preporuke za nove knjige i stripove za sve ljubitelje dobrog i kvalitetnog štiva!  Knjižničar Antonio Milanović ovog je puta (iznimno) priredio dvije preporuke, a prva je jezovita priča Michelle Richmond - psihološki triler "Bračni pakt", koja po svim recenzijama, dugo ostaje u sjećanju. 

Opis: Alice i Jake savršen su par. Ona je uspješna odvjetnica, a on partner u poznatoj klinici za psihološku pomoć u Silicijskoj dolini. Sretni i nasmiješeni, tek vjenčani Alice i Jake primaju čestitke i darove. Jedan im osobito privuče pozornost - članstvo u ekskluzivnom klubu zvanom Pakt, koji parovima jamči da se nikada neće razvesti.

Hoće li prihvatiti taj intrigantni poziv? Zašto da ne, Pakt ima pozitivan cilj - želju da održi sreću i nepovredivost braka svojih članova. I jasna, jednostavna i logična pravila. Na primjer, uvijek se javite na telefon kada vas zove partner ili partnerica. Jednom mjesečno s bračnim drugom razmijenite dar koji za vas ima određeno značenje. Jednom u tri mjeseca planirajte zajednički izlet. Ne tajite baš ništa pred bračnim drugom...

Istina je, u Paktu nema razvedenih. Ali, ima mnogo udovaca i udovica. Alice i Jake uživaju u glamuroznim zabavama i domjencima te druženju s ljudima koji razmišljaju poput njih. Idila traje sve dok jedno od njih ne prekrši pravila. Brak iz snova za Alice i Jake pretvara se u pakao i najgoru noćnu moru. Inteligentno zamišljen i sjajno napisan, taj roman brza ritma i visokog intenziteta napetosti ne ispušta se iz ruku sve do posljednje stranice.

Druga ovotjedna preporuka je knjiga Ivane Plechinger pod nazivom "Ono što ostaje, uvijek ljubav je". Knjiga otkriva poznatu nam glazbenicu, televizijsku i radijsku voditeljicu u jednome novom svjetlu. Autorica nam daje dobra rješenja za osobni rast kroz vlastite primjere: otkriva nam kako biti otvoren prema ljudima i događajima, i kako - unatoč teškim životnim trenucima i traumama - živjeti sada i ovdje u zahvalnosti i ljubavi, a ne u strahu.