Svjetski dan kazališta za djecu i mlade koji se obilježava 20. ožujka te dan poslije Svjetski dana lutkarstva (21.3.), obilježit će se prigodnim programom Kazališta lutaka.
U subotu, 20. ožujka u 11 sati bit će predstava "Avanture Čupija i Mupija" u režiji Roberta Raponje. Nakon predstave maleni posjetitelji će moći ostati na tematiziranoj lutkarskoj radionici i izraditi svoje lutkice na temu odgledane predstave. Pripovjedna predstava "Regoč" bit će na programu u 18 sati. Ulaz na predstavu je slobodan uz obaveznu rezervaciju.
U nedjelju, 21. ožujka u 11 sati na repertoaru je predstava "Bio jednom jedan..." Lede Festini Jensen. I u nedjelju nakon predstave slijedi lutkarska radionica.
Osim predstava i radionica, Kazalište lutaka priredit će izložbu odabranih lutaka, scenografija i plakata koja je izložena u foajeu kazališta.
Zbog epidemioloških mjera ove godine neće se održati tradicionalno druženje s glumcima, kao ni izvedbe našeg dječjeg zbora "Tintilinić".

Ulaznice se mogu kupiti online na stranici Kazališta lutaka Zadar ili rezervirati na broj blagajne 023 318 304, 099 495 1499. Kupljena ulaznica za predstavu ujedno je i ulaznica za lutkarsku radionicu.