Knjižničari Gradske knjižnice Zadar, Ante Kolanovića  za Radio 057 preporučio je roman njegovog kolege, knjižničara i svestranog umjetnika, Branimira Čakića. 

"Duboko pod zemljom maslina i palmi skriven je hram stariji od ljudske povijesti. U središnjoj odaji bunari blizanci zvjezdanim utrobama vezuju srodne svjetove. Bunarima putuju milosrdni pastiri i spašavaju izgubljene duše.

"Divovi i bunari" pričaju patnicima kojima je trajni strah pomračio istinu zgulivši im misli do želje za nepostojanjem; pričaju jednako i pustolovima kojima jedan život nije dovoljan, obilujući putokazima za beznadne lutalice koje se svugdje u svijetu stradanja osjećaju daleko od kuće. Riječ je o drevnim svjedočanstvima koja prizivaju sjećanja starija od djetinjstva i razotrivaju misterije beskonačnoga prvog ljeta, navodi se uz Čakićev mega roman.

Knjiga Branimira Čakića od 736 stranica nalazi se na policima Središnje knjižnice i ogranaka od 1. veljače. Povodom izlaska Čakićevog romana, Narodni list je objavio značaj romana za samog autora kao i što je s tim svojim djelom želio dati čitateljima.