Zadarska umjetnica Marina Ćorić sudjeluje na velikoj međunarodnoj izložbi "Women about women" (Žene o ženama) u sklopu projekta "Rise of women in culture in Western Balkan" (Uspon žena u kulturi na Zapadnom Balkanu), sufinanciranog EU sredstvima.

Službeno otvorenje izložbe održat će se u utorak 9. ožujka u 18 sati u Galeriji Prica u Samoboru uz video prijenos uživo na Facebook i Youtube stranici projekta, a u 19 sati bit će organizirano stručno vodstvo kroz postav izložbe, prilikog kojeg će posjetitelje s izložbom detaljnije upoznati kustosica Sonja Švec Španjol.

Na izložbi sudjeluju umjetnice iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Slovenije, a o radu s kojim se predstavlja Zadranka Marina Ćorić kustosica Švec Španjol u predgovoru izložbe ističe:

"Marina Ćorić u crno-bijeloj fotografiji "Lace" teži klasičnosti, jednostavnosti i čistoći forme pa i izražavanju estetske težnje vezane za univerzalni ideal ljepote. Uvijek iskrena u svom radu s ciljem izražavanja vlastitih osjećaja kroz prezentaciju osobnog intimnog svijeta Marina Ćorić monokromatski ciklus fotografija, nastao prije 10 godina, definira kao opoziciju ostatku svog djelovanja i izražavanja, a koje često karakterizira ranjivost, izloženost i kaotičnost. Oponiranjem dvaju različitih ciklusa autorica zapravo uravnotežuje svoje djelovanje, dok suprotnosti opusa potenciraju svoje zasebne vrijednosti."

Izložba ostaje otvorena do 28. ožujka.

U sklopu istog projekta, koji je posvećen uvidu i ukazivanju na ulogu i značaj žene u oblikovanju kulturne i društvene stvarnosti, u proljeće 2022. godine u Zadru će se okupiti 30 mladih umjetnica iz Europe i tijekom 14 dana stvarati, surađivati, sudjelovati na okruglom stolu, te ići na studijske posjete i umrežavati se. Poziv za sudjelovanje na umjetničkoj rezidenciji bit će raspisan početkom 2022. godine, a selekciju će provesti kustosice uključene u provedbu projekta.

Sve detalje i popratne aktivnosti vezane uz projekt i izložbu mogu se pratiti na Facebook stranici.