Dan Gradske knjižnice Zadar danas se prvi put obilježio 1. ožujka, na datum kada je 1999. godine s Poluotoka preselila u nekadašnju vojarnu Stjepana Radića na Voštarnici. Skromnije nego inače, zbog epidemioloških okolnosti, obilježen je jednom digitalnom, ali vrijednom izložbom konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana „Od oka k srcu - Biljezi sjećanja".

Izložbu koja donosi njegove objedinjene, ranije izlagane cikluse fotografija te neke do sada neobjavljivane prošle godine su postavili Klovićevi dvori, a Domijan je danas izrazio ponos što je interes za njim pokazan i u njegovom Zadru.

- Naš konzervatorski posao trebao bi u osnovi biti zaštita i njegovanje kulturnih dobara, no mi smo imali takvu povijest, Drugi svjetski rat, Domovinski rat, pa i nedavni potres na Baniji, da se to pretvorilo uglavnom u obnovu baštine i vraćanje njezinog dostojanstva. U tim svojim putovanjima ja sam kao oruđe u rukama imao fotoaparat pa sam bilježio i ono što vidim oko sebe. Ne trebamo sve shvaćati preozbiljno, kad bismo to radili onda ne bi bilo ni ove izložbe, rekao je Domijan prilikom otvaranja.

Otvarajući izložbu gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako mu je čast što imamo ovakvog čovjeka u Zadru, cijenjenog u svijetu zbog njegove stručnosti.

Izložba se, kao i druge izložbe Gradske knjižnice, može razgledati na njezinom YouTube kanalu.