"Hrvatsko filatelističko društvo Zadar" objavilo je novi broj svoga glasila Zadarski filatelist. U njemu Romeo i Ivo Visković nastavljaju prikaz poštanske službe na teritoriju današnje Hrvatske s naglaskom na poštansku službu u Vojnoj krajini od 14. do 19. stoljeća.

Igor Černigoj u naslovu Žene u poštanskoj službi. Pogled u prošlost piše kako je u Austro- Ugarskoj dugo vremena poštanska služba kao javna služba u Dalmaciji bila rezervirana samo za muškarce i u svojim počecima nije bila baš lagana i pogodna za nježniji spol. Žene su mogle obavljati poštanske poslove tek od 1869., a u telegrafskoj od 1879. Dalje se navodi kako su žene mogle imati i samostalnu poštu, a poštanske udovice naslijedile bi svoje muževe. Žene su mogle raditi i kao upraviteljice poštanskih postaja za izmjenu konja poštanskih kola (diližansa). Pošta je birala činovnike uz određene uvjete (ima li dugove, seli li se često, je li često na bolovanju, znanje jezika, stručna sprema) i sl. Tako se to radilo premda je Dalmacija na početku 20. st. imala 70 % nepismenih! Članak donosi niz zanimljivih podataka na ovu temu. 

Ante Murn u naslovu Hrvatska književnost na markama Republike Hrvatske (u svom 5. nas-tavku) piše o Faustu Vrančiću. Naglasak je na Vrančićevu kapitalnom djelu DICTIONARIVM QVINQVE NOBILISSIMARVM EVROPAE LINGVARVM, Latinae, Italicae, Germanicae, Dalmatiae et Vngaricae (Rječnik pet najuglednijih europskih jezika latinskoga, talijanskoga, njemačkoga, dalmatinskoga i ugarskoga), prvom samostalno tiskanom rječniku u Hrvata (Venecija, 1595). Spominju se i drugi Vrančićevi radovi. Autor navodi da je Hrvatska pošta čak tri poštanske marke posvetila ovom velikanu (1994., 1995. i 2017.).

Tu je i spomen na preminulog prof. dr. sc. Radovana Vukadinovića, poznatog politologa i umirovljenog profesora Fakulteta političkih znanosti koji je umro u Zagrebu u 82. godini. Njegovo ime u temeljima je početaka zadarske filatelije. Kad je otišao iz Zadra u Zagrebu, nastavio je svoje aktivnosti u HFS i Hrvatskom filatelističkom društvu „Zagreb". Autor je dviju knjiga o filateliji (Politički profil Pabla Picassa - Filatelistička interpretacija te NATO u filateliji) koje su dobile više medalja. U stožeru NATO-a predstavio je svoju izložbu (30. rujna 2009.) - 60 godina NATO saveza u filateliji. Sjećat ćemo ga se s poštovanjem i s ponosom, pišu zadarski filatelisti. 

Vijesti s Godišnje skupštine donosi Ivica Ivković. U članku se navodi da je 2019. godine časopis Zadarski filatelist na natjecateljskim filatelističkim izložbama u Kini, Sloveniji, Mađarskoj i Portugalu, u klasi filatelističke literature, osvojio jednu veliku pozlaćenu, dvije pozlaćene i jednu veliku srebrenu medalju.

U rubrici Crtice iz povijesti HFD Zadar s naslovom Drugi o nama govori se o trećoj velikoj filatelističkoj izložbi, u Gradskoj loži, održanoj od 27. rujna do 1. prosinca 1965. te što o tome pišu tadašnji mediji. U rubrici Zanimljivosti iz svijeta filatelije donose se crtice iz bogate povijesti svjetske filatelije. I na kraju u rubrici Zadar na starim razglednicama (crtežima) navodi se statističko izvješće gradskog kapetana Zaharija Vallaresse o popisu stanovništva Zadra 1527. godine.

Časopis je redizajniran, bogato ilustriran, sažetci su na engleskom jeziku, navedena je uporabljena literatura, reklamirane su poštanske marke Hrvatske pošte, a naš grad je redovito predstavljen u svojoj bogatoj prošlosti i sadašnjosti.