U okviru Kliofesta - festivala povijesti, gradske ulice na Poluotoku tradicionalno su se u svibnju pretvarale u Stazu glagoljaša. Iz učionice na ulicu, naziv je to radionice a pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije. Zbog izbijanje pandemije SARS COVID-19 virusa, manifestacija koju je pokrenula Udruga glagoljaša Zadar zajedno s Malom školom glagoljice OŠ Sveti Filip i Jakov, OŠ Zadarski otoci, Zadar i OŠ Sv. Filip i Jakov na proljeće je odgođena te je jutros organizirana u smanjenom obimu, sukladno epidemiološkim mjerama.

Cilj radionica je promicanje i uporaba glagoljice u osnovnoj i srednjoj školi, kako bi djeca od malih nogu, ne samo naučila čitati i pisati glagoljicu, već i cijenila hrvatsku kulturnu baštinu. Na radionicama su se učiteljice upoznale s glagoljskim pismom i primjenom pisma u nastavi, nakon čega su uključile djecu u izvannastavne aktivnosti.

Na Narodnom trgu učenici OŠ Zadarski otoci jutros su postavili instalaciju "Ljubimo Zadar i Hrvatsku", koju su izradili učenici 3.b, 3.d i 4, b razreda s učiteljicama Jasminkom Bašić, Antoniom Klarić i Željkom Diklan. Osim toga, na dvije velike klupe izloženi su radovi koje su izradili učenici osnovnih škola Bokanjac, Diklo, Privlaka, Zadarski otoci, Juraj Baraković Ražanac, Franko Lisica Polača i Sv. Filip i Jakov.