U četvrtak, 5. studenog u 20 sati u HNK Zadar održat će se premijera "Hanibal Podzemni" u režiji Matjaža Latina. U predstavi igraju: Alen Liverić , Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber i Petra Tunjić.

HNK Zadar

Hristo Bojčev

HANIBAL PODZEMNI

režija/Matjaž Latin

prema prijevodu Blagoje Nikolića / H. Bojčev,"The Underground Man"

adaptacija prijevoda /Andrija Seifried

 

scenografija / Ljerka Hribar

kostimografija / Marija Šarić Ban

glazba/ Ivan Ivić

oblikovanje svjetla / Frane Papić

 

autorski zvučni efekti / Alen Liverić

inspicijent/ Mimi Zadarski

fotograf predstave / Željko Karavida K&K


uloge:

HANIBAL / Alen Liverić

VLADO / Ivan Jončić

PERO / Ivan Ožegović

KLEOPATRA / Žana Bumber

SONJA / Petra Tunjić

NADZEMNI ( glas ) / Mimi Zadarski

Slovenski redatelj Matjaž Latin do sada je režirao više od 80 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma.

Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava "Ostavljam te" (2016.) nakon koje slijedi režija predstave "Tarzan" u kazališnoj sezoni 2018./2019. "Hanibal Podzemni" je njegova treća režija za HNK Zadar.

"Hanibal podzemni" govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života.

Predstava problematizira pitanje o pravim vrijednostima suprotstavljajući ih gomili novca koje pohlepni likovi nastoje pridobiti, nasuprot ljubavi kao istinskoj vrijednosti koja se ne može kupiti.

Ulaznice za izvedbu u petak, 6. studenoga u prodaji su na blagajni HNK Zadar od utorka, 3. studenoga u terminu od 11-13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.