Dosadašnja ravnateljica Kazlišta lutaka, Iris Pavić Tumpa, jednoglasno je izabrana za novi mandat koji bi trebala potvrditi skupština Zadarske županije. Županija je osnivač te kulturne ustanove koja već godinama sa svojim predstavama osvaja publiku i nagrade.

Međutim, u kuloarima kulturnjaka pojavila se glasina kako je župan Božidar Longin tražio od predsjednika Kazališnog vijeća Tomislava Marjana Bilosnića da izbor vrati na protukandidatkinju Maju Šimić. Takvu, zakonski nemoguću misiju, opovrgnuo je sam Bilosnić.

- Na natječaj su pristigle dvije zamolbe, a jedna nije udovoljila jednom dijelu natječaja, odnosno diploma nije bila ovjerena. Osobno me začudilo da osoba to nije ispunila, vjerojatno je previd. Molba mora biti cjelovita i potpuna i odbija se ako jedan dokument slučajno izostavite. Tražio sam da mi se donese Pravilnik da vidim je li to izričito navedeno u natječaju. Kad sam vidio da je, rekao sam da ne možemo dalje raspravljati. Na vijeću je bilo još pet ljudi koji će vam ponoviti istu stvar. Stvar je tu bila jednostavna, a ja baš ne volim jednostavne stvari, više volim kad je kompliciranije, rekao je Bilosnić.

Kuloarsku priču o neočekivanom prevratu, Bilosnić je u telefonskom razgovoru demantirao.

- Nije istina, nitko nas iz Županije nije kontaktirao ni prije ni poslije, a ni nikada dosad kad su bili izbori, a ja sam već duže predsjednik. Takve priče osobno nisam čuo, ali svašta se priča, čujem i o sebi neistine. Volio bih da se meni obrate te osobe, ako ih ima, pozvao je Bilosnić.

Time je i dalje bez odgovora pitanje zbog čega se pojavila takva dezinformacija koja se jučer proširila brzinom munje.

Iris Pavić Tumpa, kojoj mandat završava 1. travnja, preuzela je Kazalište lutaka u nasljeđenoj situaciji sudskog sporenja oko nove kazališne zgrade koje još nije dovršeno.