Četvrti festivalski dan započinje u 18 sati u MONOazi predstavljanjem projekta Arhiviranje 30 godina Zadarskog plesnog ansambla. Projekt za cilj ima prikazati važnost Zadarskog plesnog ansambla za kulturu grada Zadra, ali i cjelokupnu plesnu scenu Hrvatske. Koncept za istraživanje i arhiviranje bit će razrađen slojevitim pristupom izvedbenoj umjetnosti, uključujući segmente prikupljanja, sistematiziranja i selektiranja sve dostupne arhivske građe u tiskanom i digitalnom obliku, a rezultati će u konačnici biti predstavljeni i dostupni na interaktivnoj web stranici. 

Program se nastavlja u 19 sati ispred Kazališta lutaka kada će slovenski umjetnik Matej Kejžar predstaviti solo LSLSLS koji izvodi domaća umjetnica Lana Hosni. Kejžar, inače član slavne belgijske plesne skupine Rosas, već dva desetljeća kreira radove diljem svijeta. Kao gostujući koreograf i predavač surađivao je s raznim institucijama i manifestacijama, a u suradnji s kulturnom organizacijom KinkKonk/Pekinpah iz Ljubljane 2009. je osnovao Spider Net, mrežu neovisnih kulturnih organizacija koja povezuje sedam gradova iz EU-a: Atenu, Zagreb, Salzburg, Berlin, Bruxelles, Lyon i Ljubljanu. U okviru te mreže susreću se ples, vizualna umjetnost, teorija plesa i glazba. 

U 20.30 sati na rasporedu je predstavljanje zadarske plesne scene u sklopu kojeg radove izvode Marin Lemić, Marija Pehar, Ena Vukičević, Stošija Zrinski te Sanja Petrovski, čiji rad izvodi Natali Perić. Spomenuti program održava se u Kazalištu lutaka u Zadru. 

Od 22 sata slijedi ART&COOLiranje - razgovor umjetnika s publikom, a program završava uz multi-instrumentalan, elektro-akustični, live-electronics performans Alexa Brajkovića. Performans se izvodi na setu akustičnih bubnjeva opremljenih senzorima, rijetkom hibridnom žičanom instrumentu, modularnom sintisajzeru te 3 računala.

Što se posljednjeg festivalskog dana tiče, unatoč svim našim nastojanjima, trudu i velikoj želji da nam se pridruži, zbog otežane epidemiološke situacije i zakonske procedure koja ona iziskuje, dolazak britanskog umjetnika Jonathana Burrowsa na 12. Monoplay u Zadar je onemogućen. Tako će umjesto live izvedbe u petak, 28. kolovoza biti održana projekcija snimke njegove predstave Rewriting. Ulaz na program je slobodan. Pored toga, Jonathan Burrows okupljenim će se posjetiteljima javiti putem video poruke. 

12. Monoplay traje do 28. kolovoza u Zadru i u potpunosti je prilagođen epidemiološkoj situaciji uz poštivanje svih preporuka i mjera. Ulaznice za sve izvedbe mogu se rezervirati online putem e-maila [email protected] Cijena ulaznica za glavni program iznosi 35,00 kn, a ulaz za sve ostale programe je slobodan. S obzirom na ograničen broj mjesta, preporučuje se rezerviranje ulaznica unaprijed.