U Zadru je sinoć u okviru festivala Zadar snova održana Noć performansa, a najzanimljiviji dio bio je nastup Siniše Labrovića, najpoznatijeg hrvatskog performera, na Kalelargi.

Kontroverzni umjetnik u posljednje je vrijeme izveo dva poznata performansa - lizanje zajedničke žlice u Puli, zbog čega je pretrpio velike kritike javnosti i stručnjaka, a zatim i "guranjem" zgrade Sabora za milimetar.

U Zadru je izveo točku "pecanje" - odjeven u ljetnu odjeću, sjeo je na Kalelargu i "pecao" ribu. Naravno, kako na Kalelargi nema mora ni rijeke, a to nije ni poanta ovakvih performansa, on se snašao postavljajući prozirnu kutiju. U njoj su zaista bile ribe, ali nisu pokazivale znakove života, što ne začuđuje, budući da su bile - zapakirane u limene konzerve. Djeca koja nisu odrasla uz more možda ovako i doživljavaju "odlazak na ribe".

Istovremeno s Labrovićem, Maja Rivić i Silvija Dogan u Citadeli su održali performans Valna blizina, nakon čega su slijedile projekcije kratkih eksperimentalnih filmova.
Zadar snova nastavlja se sutra predstavljanjem stvaralaštva romanopisca Marka Tomaša u Indie baru te događanjem "The Essentials Graffiti & Hip Hop Jam" kod zgrade Ekonomske i Hotelijerske škole. Na jednom mjestu okupit će se 27 artista hip hop kulture, koji će uz udaljenost od 2 metra činiti line-up dug 54 metra.