Udruga U Pokretu, Općina Sv. Filip i Jakov i Centar nezavisne kulture Zadar pozivaju na program Fešta u Kinu - Završna konferencija projekta K.IN.O." u sklopu projekta „K.IN.O. - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje", koja će se održati u nedjelju, 9. kolovoza s početkom u 20:30 sati, u KINU Sv. Filip i Jakov.

Program:

20:30 h - Otvorenje izložbi "Multimedijalna monografija" & "Fotografska radionica" u Tinelu
20:40 h - Predstavljanje modela sudioničkog upravljanja
20:50 h - Završna konferencija projekta K.IN.O.
21:00 h - "Kartolina iz Krive kale" - Pozitiv Film Zagreb
Premijera dokumentarnog filma o filipjanskoj kulturnoj baštini
22:30 h - Koncert grupe Freeway ispred kina

Projekt „K.IN.O. - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje", s ukupnim proračunom od 2.099.720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru - potpora razvoju javno - civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost "U Pokretu", uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga "Centar nezavisne kulture", koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.