Nakon izvrsne predstave SF Split in space, prema tesktu i režiji Ivana Lea Leme,  na 26. Zadarskom kazališnom ljetu ovaj tjedan će biti još dva gostovanja. U srijedu, 15. srpnja na rasporedu je komedija Šetači pasa,  nastalu u koprodukciji Umjetničke udruge TRAGAČI i CeKaTe Teatra. Autorica i redateljica predstave je Jelena Hadži-Manev. Igraju: Petra Duganžić, Matko Knešaurek i Josipa Oršolić.
TRAGAČI su neovisna kazališna družina koja na scenu postavlja isključivo autorske projekte i suvremene tekstove hrvatskih autora. Tragači održavaju i kazališne radionice .

Petak je rezerviran za Zadranku Paolu Slavica koja će u svom gradu prvi put se predstaviti u svojnoj ulozi glumice i redateljica predstave Važnije polovice. Predstava po tekstu Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, nastala je u koprodukciji Teatra MAŠINA IGRE i &TD TEATRA. U predstavi igraju Paula Slavica i Judita Franković Brdar.
 
Važnije polovice su rezultat isprekidano-kontinuiranog rada u kojem su se Beatrica i Mirna nalazile srijedom, spajajući ugodno s korisnim - uz druženje, bilježeći crtice iz svojih života kroz prozne fragmente i osobnu prepisku u inboxu. Dodajući fikciji navedene dokumentarističke elemente, izgradili su dva ženska lika - dvije pripadnice ove širokoobuhvatne generacije, poznata i priznata Judita Franković Brdar i mlada i talentiranu Paola Slavica. Mjesto radnje su naravno prirodna staništa svih nas - kafići, i to srijedama, na polovici tjedna.