Na konferenciji za medije u Kazalištu lutaka Zadar predstavljena je prva ovogodišnja premijera - predstava "Pazi što govoriš" redatelja Vinka Radovčića kojeg je Kazalište prvi put angažiralo da napravi predstavu za djecu. Radi se o priči staroj 300 godina koja je bila motiv za predstavu namijenjenu djeci iznad pet godina.

- Gotovo se uvijek referiramo na recentno vrijeme kad god pričamo o nečemu što ne valja u našem društvu. Međutim, sve one prave vrijednosti provlače se kroz čitavu ljudsku povijest. Tako se to događa i s ovom pričom o glasinama, ogovaranju i nečemu što imputiramo našim sugrađanima i bližnjima, a da prije nismo provjerili, najavila je ravnateljica KLZ-a Iris Pavić-Tumpa.

Alen Čelić (koreografija), Tomislav Pehar (glazba), Filip Jurjević (dramatizacija), Anita Goreta (kostimografija), Frane Papić (svjetlo) i Mate Petričević (zvuk) samo su dio ansambla koji je radio na predstavi od kolovoza prošle godine.

- Priča je nadahnuta pripovjetkom "Jabuke gospodina Peabodyja" Madonne Veronice Louise Ciccone koju je ona čula od svog duhovnog vođe. Sve je zapravo krenulo od Baal Shem Tova i pričom Zli jezici koji su nas doveli do toga da napravimo zanimljivu priču. Šaljemo snažnu poruku djeci kako glasine itekako mogu biti opasne, a siguran sam kako će se oni i njihovi roditelji pronaći u ovoj predstavi, vizualno jako becketovskoj i bajkovitoj, kazao je Vinko Radovčić.

Glumačka ekipa, koju čine Sanja Grgina, Dominik Karakašić, Gabrijel Perić i Josip Mihatov zadovoljna je zajedničkom suradnjom:

- Kao glumci nikada nemamo prilike pogledati same sebe u predstavi, ali vodimo se osjećajem. Sada osjećamo zajedništvo i dobru emociju koja treba izaći vani. Proces rada je bio opušten, spontan i kreativan, izjavio je glumac Dominik Karakašić. 

- U svojoj biti, predstava je svevremenska. Pustinja koju ćete moći vidjeti označava jedan puno širi prostor i predstavlja krug naših života. U svijetu je previše kritičara, a ljudski odnosi su se sveli na natjecanje tko će biti bolji, umjesto da se zajedno nadograđujemo i stvaramo bolje društvo. U procesu stvaranja radili smo na svojem tijelu, glasu i scenskom pokretu na malo drugačiji način, pa mogu s ponosom reći da smo se bavili ne samo porukom predstave, nego i s nama kao ljudima, glumcima i društvom u cjelini, istaknuo je Gabrijel Perić.

Premijera predstave zakazana je za srijedu, 4. ožujka s početkom u 19 sati u Kazalištu lutaka Zadar.