Novigradski ljubitelji glazbe i pisane riječi imali su prije nekoliko dana priliku uživati i u jednom i u drugom, posjetivši prostor svoje knjižnice i čitaonice. Naime, ljubazni su domaćini ugostili su jednu od najdugovječnijih i najagilnijih udruga zadarskih pisaca - "ZaPis" kojima su se, posebno za ovu priliku, pridružili članovi artističkog projekta "Neutješni div".

"ZaPisovci" odrađuju promotivnu turneju svoje nove zbirke pripovjedaka "Samo se ti sjećaj", u sklopu koje gostuju u kulturnim centrima, kako u našoj županiji, tako i izvan nje. U organizaciji Novigradske knjižnice i njene voditeljice Ane Vlatković, nastupili su višestruko nagrađivana književnica Mirjana Mrkela, pjesnikinja Jasminka Vejmelka, publici uvijek vrlo omiljen Igor Eškinja, te jedan od stubova "ZaPisa" Robert Nezirović, koji je ujedno bio i moderator ove večeri. Mnogobrojni novigradski ljubitelji književnosti sa zanimanjem su pratili nastupe svojih gostiju, a pogotovo su toplo popratili Eškinju koji je zaključio ovu ugodnu večer svojom čuvenom pripovijetkom "Tribunal".

Kao poseban kuriozitet moramo navesti nastup "Neutješnog diva" kojeg su i ovom prilikom činili Šime Botica i Mario Padelin, a koji su uz svoje kompozicije, izveli i nekoliko obrada koje su posvetili dvjema lijepim djevojkama koje ih u zadnje vrijeme redovito prate na nastupima, čime pridonose da ove večeri osim što su ugodne uhu budu ugodne i oku.