U petak, 24. siječnja u 20 sati na rasporedu Koncertnog ureda Zadar je koncert "Pavo Urban - Puertas abiertas", glazbena priča o tragično preminulom dubrovačkom ratnom fotografu kroz viziju tango skladatelja iz Buenos Airesa.

Dubrovački fotograf Pavo Urban poginuo je 6. prosinca 1991. tijekom jednog od najžešćih napada na Dubrovnik, snimajući razaranje Straduna. Urbana najviše pamtimo po ratnim fotografijama, no on se tijekom kratke umjetničke karijere istaknuo nizom fotografija različitog stilskog, žanrovskog i tematskog spektra. Adrián Placenti, skladatelj iz Buenos Airesa, inspiriran Urbanovom pričom i umjetničkim opusom, posvetio mu je svoju tango-suitu pod nazivom Puertas abiertas (Otvorena vrata), koju će po prvi put izvesti u Hrvatskoj.

Koncertom u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u nedjelju, 26. siječnja nastavlja se ciklus Zadarskog komornog orkestra. Pod dirigentskom palicom Ivana Repušića, u solističkim ulogama u Mendelssohnovu Koncertu za violinu, klavir i gudače nastupaju Katja Repušić na klaviru, te proslavljeni crnogorski violinist Roman Simović, koncertni majstor Londonskog simfonijskog orkestra koji redovito surađuje sa Zadarskim komornim orkestrom. Na programu je i Divertimento za gudače Béle Bartóka.

Ulaznice po cijeni od 50 i 40 kuna (za oba koncerta) mogu se kupiti od srijede (22. siječnja) na Info-pultu Kneževe palače, radnim danom: od 11 do 13 i 18 do 20 sati te subotom od 11 do 13 sati, kao i ispred koncertnog prostora sat vremena prije održavanja koncerta.