Ono o čemu smo prošli tjedan pisali, sada je dobilo službenu potvrdu - doktor humanističkih znanosti i diplomirani arheolog Hrvoje Manenica novi je ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Prema informacijama koje smo dobili od predsjednika Upravnog vijeća Mladena Pešića, dosadašnjem ravnatelju Ivi Fadiću, koji je MAS vodio od otvaranja 2009. godine, mandat je istekao 15. siječnja. Unatoč tome, Fadić je dan kasnije u ulozi ravnatelja otvorio izložbu "Staklena duša" Ardene Stošić. Istog je dana ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek potpisala odluku o imenovanju novog ravnatelja - svog bivšeg pomoćnika koji je 12. siječnja na osobni zahtjev razriješen s funkcije u ministarstvu.

- Po odluci ministrice od 16. siječnja novi ravnatelj MAS-a je Hrvoje Manenica, rekao nam je danas Pešić, predsjednik UV-a koje je raspisalo natječaj na koji su pristigle tri prijave. Uz Manenicu za ravnateljsko mjesto konkurirala su još dvojica zaposlenika MAS-a, a konačnu je odluku, prema zakonskoj proceduri, donijela ministrica kulture.

Prije imenovanja pomoćnikom ministrice 2018. godine Manenica je radio kao viši kustos za razdoblje kasnog srednjeg vijeka i novog vijeka u Arheološkom muzeju Zadar. Bio je i ravnatelj Arheološkog muzeja Narona te restaurator u Državnom arhivu u Zadru.