Albanska operna pjevačica, sopranistica Inva Mula nakon 10 godina vraća se u Zadar.  Nakon što je na Višnjiku 2009. godine odražala gala koncert zahvaljujući maestru Ivanu Repušiću, ta će operna diva ponovno nastupiti u Zadru u petak, 27. prosinca u 20 sati u HNK Zadar. Iako je u početku koncert Ivne Mule trebao biti božićni dar albanskog veleposlanstva Zadra, njezin nastup imat će humanitarnu notu, jer će novac od ulaznica biti namijenjen za pomoć Albaniji nakon velikog potresa.

Inva Mula jedna je od najvećih opernih zvijezda na svijetu, glazbena diva nevjerojatne vokalne energije i emocija. Iako je širokoj javnosti najpoznatija po filmskoj ulozi Dive Plave Lagune iz filma Peti element, repertoar ove iznimne umjetnice obuhvaća široki spektar uloga. Inva Mula pjevala je na najpoznatijim pozornicama i surađivala s uglednim umjetnicima iz cijelog svijeta.

Uz Invu Mulu nastupit će jedan od najboljih svjetskih violinista Olen Cesari te kompozitor i pijanist Genc Tukiçi.

Od ponedjeljka, 16. prosinca uaznice su prodaji na blagajni HNK Zadar i na sustavu www. croatia-ticket.com. Cijena ulaznice iznosi 100 kuna. Radno vrijeme blagajne: od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Organizatori:

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE ALBANIJE U HRVATSKOJ

VIJEĆE ALBANSKE NACIONALNE MANJINE GRADA ZADRA

ALBANSKA NACIONALNA AGENCIJA ZA DIJASPORU

Dio prihoda od ulaznica donirat će se u fond stradalima od potresa u Albaniji.