U utorak, 23. siječnja, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači s početkom u 20 sati održat će se koncert mezzosopranistice Katarine Livljanić i pijanista Danijela Detonija.

Koncertni ured Zadar ovim koncertom poziva publiku na šetnju kroz pariške salone i cafe-koncert s početka 20. stoljeća, ususret pjesnicima, glazbenicima i ekscentricima inspiriranima srednjim vijekom. Intimnom, jetkom i vijugavom šetnjom Parizom vodit će nas zadarska pjevačica i muzikologinja te kreatorica ovog maštovitog i zanimljivog projekta - Katarina Livljanić. Uz zagrebačkog pijanista Danijela Detonija, jednog od naših najcjenjenijih komornih umjetnika mlađe generacije te pijanista i profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, umjetnica sa stalnom adresom u Parizu, gdje radi kao profesorica na uglednom Sveučilištu Sorbonne, upoznat će nas s nizom kontroverznih osoba, poput Yvette Guilbert, odvesti u intimni svijet Erika Satieja ili sanjarske sfere Claudea Debussyja.

Ujedno će programom predstaviti niz srednjovjekovnih i neosrednjovjekovnih napjeva, ali i pokoju deklamaciju te fragmente gregorijanskih melodija koji, kako sama kaže, „ne služe samo revitalizaciji povijesnoga repertoara ili pak estetiziranoj glazbenoj arabeski, nego ponajprije užitku u sakralnim, erotskim i ironičnim scenama gdje je gotovo nemoguće razlikovati pjev od govora, glume i igre".

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2017./18.

Cijene ulaznica: 60 i 50 kn

PRODAJA ULAZNICA

Direktna prodaja:

od četvrtka 18.1. na Info pultu Kneževe palače

Radnim danima: od 11 do 13 i 18 do 20 sati / Subotom: od 11 do 13 sati / Nedjeljom: nema prodaje

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta

Online prodaja:

www.ulaznice.hr