ZADAR - Festival Zadar snova počinje večeras jedinom dramskom predstavom koja se našla na programu kojeg je danas predstavila Tina Keserović. Ona je nova umjetnička ravnateljica, koja je na prošlogodišnjoj najavi festivala bila sirena.

U lapidariju Narodnog muzeja gostovat će Kazalište hotela Bulić, u režiji Senka Bulić i izvedbi Nine Violić, s Lampedusa beach. Nakon poznatog filma o tom talijanskom otoku na koji se iskrcavaju izbjeglice iz Afrike, bit će to scensko uprizorenje poznate teme. I jedini program iz Zadra snova za koji se naplaćuje ulaznica - 50 kuna.
Druga lokacija je Nigdjezemka gdje će koncert i perfomans u utorak u 21 sat imati Zvjerska zajednica Sihrirano Noć perfomansa odvijat će se u srijedu na Poljani Branka Stojakovića od 20 do 24 sata.
Zadarske odgajateljice sudjelovat će u Fondustično, projektu gostujuće redateljice iz Austrije Katharine Halus koja smatra da će se izravno ukazati na određene društvene pojave preko priča odgajateljica koje rade s djecom i roditeljima. Odvijat će se to na Kapetanskom u četvrtak u 19 sati.

Središnji program bit će će na platou iznad garaža stambenog bloka, zvanog Bronx na Bulavaru. - Tamo stanari imaju problem s Gradom i ostalim službama, oko bilo koje organizacije druženja u tom dijelu svog kvarta, a taj plato nije ničije vlasništvo, istaknula je umjetnička voditeljica koja tamo stanuje i koja ja razgovarala sa stanarima. Tamo će u petak od 18 sati useliti hip-hop kultura, najavila je Lucija Mikas, predsjednica udruge InFluX. Dva dana održavat će se radionice, a onda i plesno natjecanje. Udruga migranata Okus Doma iz Zagreba, dijelit će hranu a od građana se očekuje za njih donacija. Vrhunac je koncert kojeg će do ponoći imati Edo Majka. Na ovaj način građani imaju pravo preuzeti odgovornost za život u svojim kvartovima, kazala je predsjednica udruge InFluX.

Taj problem „ničije zemlje" bit će povezan s Debatnom večeri u nedjelju na Narodnom trgu. Početni performans bit će snimaka jednog videa "teatra apsurda" na Youtube u kojem su na temu države, povijesti, nacionalnog identiteta sa svojim komentarima najviše sudjelovali Zadrani, pojasnila je redateljica Andre Rasner ujedno i producentica Zadra snova.

Festival Zadar snova  završava u ponedjeljak na plaži Borik s glazbeno - lirskim programom Gorana Novakovića i Mate Kokića, na njemačkom i hrvatskom jeziku. Tako se, prema riječima autorice koncepta Zadar snova Tine Keserović, umjetnici žele povezati  i s tamošnjim gostima hotela, kako bi se pokazalo da turizam nisu samo jeftini suveniri.