Glazbene večeri u Sv. Donatu otvorit će se 11. srpnja na Forumu gdje će se prvi put prirediti glazbeno-filmski spektakl. 

U pozadini sviranja Zagrebačke filharmonije odvijat će se prizori iz nijemog filma Charlia Chaplina „Mališan". S tom Film(h)armonicom ćemo ispraviti povijesnu nepravdu, jer koliko sam istraživao nikada se u Zadru nije prikazivao nijemi film uz glazbu uživo što je 20-tih godina 20.stoljeća bilo popularno, rekao je ravnatelj 56. Glazbenih večeri Jurica Šoša na današnjem predstavljanju programa večeri zajedno s Dinom Bušić, ravnateljicom Koncertnog ureda koje organizira najstriji zadarski festival.

Do 3. kolovoza na repertoaru će biti još deset koncerata koja će se održavati uglavnom u crkvi. sv. Donate. U katedrali  sv. Stošije već tradicionalno  dva koncerta izvest će Zadarski komorni orkestar, a dva će biti održana u D-marini Sukošan.

D-Marin najveći je sponzor Glazbenih večeri koje Grad Zadar dotira s pola milijuna kuna, Ministarstvo kulture sa 160 tisuća kuna. TZ Županije daje 15, a TZ grada pet tisuća kuna. Koliko iznosi sponzorstvo D- Marin je poslovna tajna, ali vrijedi više od dva koncerta koja će se tamo održati, rekao je Šoša na novinarski upit. Ukupan troška održavanje 11 koncerata je 815 tisuća kuna. Najskuplji je koncert onaj na otvorenju, doznalo se od ravnatelja Šoša. S današnje presice izostao je Roman Segarić koji, iako u poznoj dobi i dalje vodi računa o financijama Glazbenih večeri. .
Cijene ulaznica iste su kao i prijašnjih godina: od 40 do 80 kuna. Ulaz na koncert otvorenja je besplatna, kao i na dva koncerta u katedrali za koje se ipak preporučuje pojedinačna donacija od 4o kuna