Idućeg tjedna, točnije 5. studenog, u HNK Zadar,  s početkom u 20 sati održat će se predstava Za Nives u suradnji Zadarskog plesnog ansambla i Glazbene škole B. Bersa.

Ovom plesnom večeri posvećenoj Nives Šimatović Predovan obilježava se desetgodišnjica njezine smrti. U predstavi će sudjelovati uz Zadarski plesni ansambl i Glazbenu školu Blagoje Bersa (plesni i glazbeni odjel), i plesne udruge Zalet, Gesta, Piroueta, te Ansambl Ars Cantabile pod vodstvom Igora Cecića, i na koncu Davor Pekota dugogodišnji Niveskin suradnik na Zadar Festu.
Nives Šimatović Predovan (3. 12. 1950. - 6. 11. 2003) je ostavila trajni pečat na cjelokupnu hrvatsku plesnu scenu, povezala Zagreb i Zadar. Kao koreograf, plesač, voditelj i pedagog sudjelovala je u radu Studija za suvremeni ples, Zagrebačkog plesnog ansambla, grupe Kiks-Miks, Zadarskog plesnog ansambla, Plesnog studija Doma hrvatske mladeži i Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa. Kroz svoj intenzivan i buran životni put ostvarila je mnoštvo kraćih i cjelovečernjih plesnih predstava. Tridesetgodišnjicu rada proslavila je radno predstavom Fuštan Jasne Frankić - Brkljačić gdje je kroz lik otočke žene predstavila sebe u svojoj neiscrpnoj snazi, plesačkoj i glumačkoj zrelosti, snažna i krhka istovremeno.


Kroz njezine znalačke ruke prošlo je mnoštvo mladih zadarskih plesača, obilježila je cijelu jednu generaciju i svi su do jednoga spoznali što znači ljubav prema radu i život za ples. Osvojila je niz priznanja i nagrada za rad sa učenicima na odjelu za ples u Glazbenoj školi Blagoje Bersa gdje je radila posljednih 12 godina. Dobitnica je i nagrade Grb grada Zadra.