Na svečanosti u splitskoj Palači Milesi u povodu Dana hrvatske knjige, 22. travnja dodijeljene su tradicionalne nagrade Društva hrvatskih književnika, a ovogodišnji laureati su Josip Lisac i Tamara Bakran.

Josip Lisac je dobio nagradu »Judita« za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2012. godini za knjigu dijalektoloških i jezičnopovijesnih spisa o hrvatskom jeziku »Dvije strane medalje«. Tamara Bakran je dobila nagradu »Slavić« za najbolji objavljeni prvijenac u 2012. godini za knjigu pjesama »Mjesečevo cvijeće«.

Nagrada »Davidias« za najbolji prijevod nije ove godine dodijeljena jer, kako je rečeno, nije bilo kandidata za to priznanje.

U obrazloženju za nagradu »Judita« Josipu Liscu navodi se da je njegova knjiga vrijedan doprinos hrvatskoj filološkoj znanosti. Riječ je o knjizi sastavljenoj od tridesetak znanstvenih i stručnih prinosa što ih je autor podastro posljednjih godina uglavnom na znanstvenim i stručnim skupovima. Knjiga Dvije strane medalje- djalektološki i jezičnopovijesni spisi o hrvatskom jeziku, svojega autora prof. dr. Josipa Lisca legitimira jednim od naših naijistaknutijih i najpoznatijih filologa, zaključuje se u obrazloženju nagrade. Ta je knjiga objavljena u nakladi Književnog kruga Split.