ZADAR - Blaze Bayley, bivši frontmen kultnog Iron Maidena, a koji je s njima nastupao od 1994. do 1999. godine kada su se sporazumno rastali, svojim gostovanjem Maya pubu metal fanovima pružio je pravu glazbenu poslasticu. Blaze je u Zadar pristigao je u sklopu svoje specifične 'My life - unplugged' turneje na kojoj se uz gitarista Richa Newporta s fanovima prisjeća svoje Wolfsbane, Iron Maiden i Blaze solo faze.

Bayley je u Zadru tako prokomentirao i zadnji album Irona Maidena za koji kaže da je 'dobar', ali i o vezama s Hrvatskom, makar i onim ljubavnim preko članova svog benda:
-Jedan od članova mog benda 'usvojio' je Hrvaticu tijekom našeg prvog posjeta Hrvatskoj prije dvije godine kada smo nastupali u Splitu. Eto, tako da smo i na taj način povezani s Hrvatskom, otkriva Blaze.

Sa Iron Maidenom Bayley se rastao sporazumno 1999. godine, no s članovima benda je, kaže, i dalje dobar prijatelj pa se tako i danas znaju čuti. Također, kako je Iron Maiden krenuo projekt četverodjelne turneje koja bi obuhvaćala sve faze stvaralaštva, na trećoj turneji postoji mogućnost da s 'Maidenima' nastupi i sam Bayley koji je s njima radio i stvarao devedesetih godina.

Na upit zamara li ga stalno uspoređivanje s Dickinsonom Blaze kaže:
-Nas dvojica smo toliko drugačiji, da se niti nema puno toga za usporediti. Njegov glas, raspon i način pjevanja su toliko drugačiji od mog. No, moram priznati da uživam kada mi ljudi kažu da sam bolji, odgovorio je uz smijeh. Iz prošlosti bi, kaže, jedino htio biti plaćen za sve gaže koje ga nisu platili. Trenutačno Bayley sa svojim bendom Blaze radi na novom albumu koji bi trebao izaći početkom slijedeće godine. Nakon izlaska albuma slijedi turneja, a na njenoj karti ponovno će se naći i Hrvatska.

Nakon Zadra, Blaze odlazi u Novi Sad i Beograd. U Hrvatsku se vraća krajem godine kada su mu zakazani koncerti u Rijeci i Zagrebu.