ZADAR - Atmosferom prave pijace i dalmatinskim prizvukom KUD-ova i klapa Bokanjani su pozdravili ovogodišnje ljeto. Za šušur pijace bili su zaduženi kvartovi Bokanjac, Belafuža, Puntamika, Kampo Kaštelo i Arbanasi, a u bogatoj gastronoskoj ponudi moglo se isprobati zaista svašta; kuhani puževi, pečena janjetina, ali i čičvarda čiji miris je posjetitelje mamio na belafuški štand.

Belafuškim čičvardama nije mogao odolijeti ni ministar Božida Kalmeta, ocjenivši ih jako ukusnima. On je na bokanjačku feštu došao u društvu gradonačelnika Živka Kolege, a od Puntamičana smo doznali i to kako je isprobao i njihovu domaću rakiju i fritule.

Ipak, najživahnije je bilo je za bokanjačkim štandom koji je podsjećao na istinsku domaću kuhinju. Miris pečene janjetine širio se po svuda, a oni koji nisu bili vični tom specijalitetu zadarskog zaleđa mogli su isprobati - kuhane puževe. Bokanjani su sa sobom donijeli i pršut i sir, a kako bi ukupni dojam na poslijetku bio sladak - pripomogli su kolači i grožđe.

Nije zanemaren niti glazbeni dio. Led su probile članice kulturno umjetničkog društva Kanica iz Briševa, da bi potom klapsko ozračje stvorila mješovita zadarska klapa Kolajna. Iz Ražanca na bokanjački ispračaj ljeta pristigao je KUD Fortuna, a tijekom večeri nastupili su još i klapa Arbanasi te KUD Kveštura iz Dikla.