ZADAR - Vizualno atraktivno i s pravom dozom komike - tako se ukratko može opisati uprizorenje "Regoča" čija premijera je održana u crkvi sv. Dominika. S Draganom Veselićem kao Regočem i Sanjom Zalović kao nestašnom Kosjenkom ansambl Kazališta Lutaka Zadar pod redateljskom palicom Roberta Waltla zadarsku publiku je odveo na put po svijetu Ivane Brlić Mažuranić.

Kako bi se što vjerodostojnije prikazao odnos gorostasa Regoča i sićušne Kosjenke u predstavi je korištena i video projekcija, a prolazak kroz razne djelove zemlje riješen je šarolikom scenografijom za koju je, uz osmišljavanje kostima aktera, bio zadužen Dejan Kljun.

On je pristigao na poziv redatelja Waltla kako bi, prema njegovim riječima, u snažnoj likovnoj gesti oslikao svijet legendi, ljepote polja, raskoši šuma, tajne podzemlja i Zlovodu koja uništava čovječanstvo.

Također, notu vremena Ivane Brlić Mažuranić naglasila je Tamara Obrovac u ulozi glazbenog suradnika. Koreografiju je osmislila Natalija Manojlović, dok je za dramaturgiju bio zadužen Ivica Buljan.

Roberta Waltla, osobu koja je sve to objedinila u jedno, imali smo inače priliku u Zadru pogledati nedavno - i to u ulozi glumca na ovogodišnjem Zadru snova kada je u "Opasnim vezama" odigrao ulogu vikonta Valmonta.