ZADAR - Svečanim otvorenjem izložbe Mirte Boban, mlade zadarske umjetnice, ali i degustacijom vegetarijanske kuhinje, obilježen je početak jesenskog ciklusa centra Tara.

15-godišnjoj Mirti to je bila ujedno i prva izložba, a radovi predstavljeni u sklopu nje nastali su zahvaljujući nedavno poklonjenom foto aparatu. U svojim dijelima Mirta je uglavnom slikala pejzaže, prenoseći sve ono što je zapažala uokolo sebe.

Pozitivni komentari dakako nisu izostali, a voditeljica centra Ljubica Vitlov Boban iskoristila je priliku da najavi kako će Tara ove sezone krenuti i s nekim novim sadržajima.

Naime, u proteklih dvije godine, od kada centar djeluje, organizirane su brojne radionice, seminari, predavanja, tečajevi i izložbe, a ponovo će se otvoriti i klupski restoran vegetarijanske prehrane, što će uz već znane joga tečajeve, meditacije, slikarsku radionicu te kreativnu likovnu radionicu kompletirati ponudu centra.

Ipak, ono što je novo u centru Tara biti će tečaj brzog čitanja koji će započeti krajem rujna, a negdje u isto vrijeme počet će i novi tečaj kuhanja pod nazivom "Humana prehrana".