S namjerom i bez grižnje savjesti sudačka trojka polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića između Zagreba i Zadra Radović-Muhvić-Anzulović udarala je Zadrane ispod pojasa znajući da će Aco, Todor, Jure, Juby i ostatak ekipe braniti svoju muškost. Radićevi jurišnici obračunali su se s Petrovićevim Zadrom uz upotrebu svih raspoloživih sredstava. Paljba je bila žestoka i dugotrajna: nesportska, tehnička, isključenje, pa opet tehnička...

Hrvatski sportski novinari bili su jedinstveni - Zadar je oštećen. Nažalost, sutradan su mahom promijenili mišljenje ustvrdivši kako je Zagreb zasluženo došao do trofeja??? Valjda zato što su Zagrepčani mirno gledali kako im se otvara put prema tronu.

Napisah ovdje neke nepobitne činjenice, ali stanje stvari promijenio nisam. Ni ja, ni istomišljenici, ni Generacija '92. Kako se onda suprotstaviti ovoj nepravdi? Valjalo bi pokušati hladnih glava. Da je uz Stallwortha bila barem još jedna takva, Zagrebu ne bi pomogli ni suci, ni raspoloženi Simon jer kvaliteta je, jednostavno, na zadarskoj strani. I gle čuda, tu se moje i mišljenje Danka Radića podudaraju. Samo što je veleštovani predsjednik HKS-a predvidio da će Zadrani reagirati nervozno, a ja sam vjerovao da im nećemo dati gušta.

Zadrani iz ove tužne priče moraju izvući pouke, izgraditi strategiju djelovanja za buduće ovakve prilike, kojih će, vjerujte, biti. Meni se to čini prilično jednostavno. Na Acinom mjestu iznenadio bih neprijatelja mirnoćom. Rekao bih: „Dečki, zajebite suce, igrajmo svoju igru. Todore, manje priče. Usmjeri svoju energiju na Tomića, s lakoćom zabija preko i pored tebe. Juby, bez brige, Simon jednostavno ima svoj dan, grizi i dalje, ne očajavaj. Jure, uđi u igru, pojedi ih." i tako redom. I sucima bih dobacio poneku, recimo nakon dosuđene nesportske Stallwothu :" Je, pošteno. Svaka čast! Digni Shammel ruku.". Kada tome pridodamo Acin podrugljivi osmijeh, koji se ne smije sankcionirati, onda imamo podlogu za ravnopravnu borbu 5 protiv 8. Mirni i staloženi i u takvom smo rasporedu snaga, prema svemu viđenom u Trnskom proteklog vikenda, daleko najjači u Hrvatskoj.