Vrijeme je predizborne kampanje, a zakonska odredba o nula-nula promila jedna od predizbornih tema. Opozicijski političari obećavaju uglavnom vraćanje na 0,5 promila, a ima ih koji spominju i 0,8. Upozoravaju i na gubitke koje ostvaruju proizvođači vina i vinogradari, i ponavljaju statistike po kojima "nula-nula"promila nije unaprijedilo sigurnost na cestama.

Na stranu, ozbiljna rasprava o temi koja ima gospodarske implikacije i na stranu mišljenja kako je odredba o "nula-nula" promila uvedena samo kako bi se popunio državni proračun, no Ministarstvo unutarnjih poslova u propagiranju „nula-nula" stava prešlo je granicu dobrog ukusa i zašlo na teritorij, za ovu temu neprimjerenog, crnog humora.

Oglas Ministarstva i unutarnjih poslova u kojoj se vozače poziva da ne voze pod utjecajem alkohola i droga u dijelu u kojem se nabrajaju fiktivna imena poginulih, unesrećene naziva Alkomir, Promilka i Vinko.

Možemo li očekivati kako će u oglasu u kojem se upozorava na vožnju primjerenu uvjetima na cesti i oznakama dopuštene brzine, biti navedeni Speedy Gonzales i Schumaher, a u onome gdje se upozorava na to da treba stati i odspavati ukoliko je vozač preumoran Spavalica, Pospanko i Krmeljavi?

Istodobno, u naslovu oglasa "BERBA 2006-2007 promila" MUP evidentno "sprda" proizvođače vina. Ako je i od Kirina - prebiše je!