Nakon pet godina neuspješnih pokušaja ponovno je na dražbu stavljena hladnjača u Benkovcu i to po sniženoj cijeni od 565.399 eura (4,26 milijuna kuna). Javne dražbe nekretninu površine 3.713 metara četvornih do sada su sazivane s cijenom od 5,68 milijuna kuna, no kako interesa nije bilo, novi stečajni upravitelj Ivo Žiža iz Ludbrega vjerovnicima je predložio da se cijena smanji za jednu četvrtinu.

Nad Hladnjačom Benkovac stečaj je pokrenut 2018. godine kroz ovršni postupak kojeg je pokrenula splitska Parma Fish i to zbog neispunjenih kreditnih obveza poznate riboprerađivačke tvrtke Ostrea. Kako se u više navrata oglušivala na podmirenje duga od 1,38 milijuna kuna, ugovor o kreditu je raskinut te je obveza poslana na ovrhu.

Hladnjaču Benkovac u trenutku odlaska u stečaj zastupao je Mate Pavlović, koji je jedno vrijeme bio i član Uprave Parma Fisha, dok je direktor Ostree bio Neven Badurina, protiv kojega je pokrenut kazneni postupak zbog sumnji u malverzacije u tvrtki.

Dražba je započela 25. svibnja, a uspije li nekretnina pronaći kupca najprije će se namiriti troškovi stečajnog upravitelja, zatim i vjerovnici.