Tankerska plovidba je na Zagrebačkoj burzi objavila zahtjev za pruzimanjem preostalih dionice Tankerske Next Generation (TNG)u kojoj je dala početni osnivački udio u temeljenom kapitalu

Zadarsko brodarsko dioničko društvo, obavijestila je Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD)da želi preuzeti kod njih pohranjeno 241 130 dionice TNG. Manjinskim dioničarima nude pravičnu naknadu od 78 kuna pod dionici, navodi se u zahtjevu kojeg je kao njihov opunomoćenik podnio zagrebački odvjetnik Luka Rimac.

Nakon što su u listopada došli do udjela od 91.71 posto udjela u TNG, Tankerska je do 28. studenog otkupljivala dionice po odobrenju HANFE, agencije za nadzor financijskih usluga.Među ostalim svoj dionički paket su prodali direktor John Karavanić, član NO Nikola Košćica te predsjednik NO Ivica Pjaca. Oni su 6. prosinca obavijestili nadležna tijela o otpuštanju svojih dionica.

S ponudom od 78 kuna po dionici došli su do 97, 24 posto glasova na skupštini koja će amenovati najnoviju transformaciju vlasništva. Ponudu za preuzimanje prihvatilo je ukupno 402 dioničara, objavila je Tankerska plovidba u Narodnim novinama izvještaj o preuzimanje dionica TNG koje su platili skoro 40 milijuna kuna.

Tvrtka majka što je bila Tankerska plovidba želi do posljednje dionice tvrtke kćeri - TNG sa Zagrebačke burze vratiti doma.