U ožujku 2020. godine, u vrijeme kad je sve zbog korone bilo zatvoreno, Vlada RH dala je suglasnost za kupnju poslovnih prostora za državne službe u privatnom stambeno- poslovnom za 61 milijun kuna.

Iako su svi imali svoj prostore, socijalno je preselilo u zgradu uz Murvičku ulicu. Nevjerojatno je to kako su odjednom Mirovinski i zdravstveni fond (MHMZO i HZZO) te financijskih agencija FINA odlučili preseliti s Poluotoka i bez obzira što se u Zadru gradi na sve strane, oni su svi odlučili kupiti prostor na tom mjestu. Na Poluotoku nema parkirnih mjesta, navodio je razlog tome arhitekt Željko Predovan, jedan od suvlasnika tvrtke Centra i projektant tog novog kompleksa s podzemnim garažama.

Razlog preseljenja kojeg je tražila tadašnja gradska vlast je bio u blindiranim autima  s policijskom pratnjom koji su navodno uznemiravali građana kada bi došli po novce jedanput mjesečno. Međutim, zadarska podružnica FINA-e još nije preselila, štoviše, ovršila je Centar s 2.1 milijuna kuna. Kako i zašto?

Ugovor o kupoprodaji je sklopljen još u lipnju 2021. godine, čime je Fina stekla pravo vlasništva nad spomenutim prostorom te se upisala u zemljišne knjige. Stečaj prodavatelja ne utječe na vlasništvo, s obzirom na to da je vlasnik nekretnine Fina. Što se tiče ovrhe od 2 milijuna kuna, radi se u protuvrijednosti neizvršenih radova na nekretnini, sukladno ugovoru o prodaji, navodi se u odgovoru iz Uprava FINA-e. Oni su u stečajnom postupku dobili razlučno pravo nad garažama.
Na pitanje konačnog preseljenja u Murvičkoj, odgovor je početkom iduće godine. Tamo bi trebali preseliti podružnica i otvoriti se IT Razvojni centar Zadar, pohvalili su se iz FINA-e.

Fina na postojećoj lokaciji planira otvaranje IT Razvojnog centra Zadar, temeljem potpisanog dugoročnog sporazuma o suradnji sa Sveučilištem u Zadru u srpnju ove godine. Cilj je partnerska razmjena znanja i tehnologija, suradnja u nastavnom procesu te proces integracije studenata na tržište rada, najavili su iz Služba za komunikacije i marketing te državna agencije.