U HGK Županijskoj komori Zadar održat će se sastanak pod nazivom „Rast cijena građevinskog materijala: kako ga regulirati i osigurati nastavak realizacije važnih infrastrukturnih projekata prema planu?", u srijedu 13. srpnja, u 11 sati, u ulici Špire Brusine 16, Zadar, 2. kat (dvorana za sastanke).

Iz Komore upozoravaju da su tvrtke izvođači radova suočene s problemima ranije ugovorenih vrijednosti radova i materijala, a veliki rast cijena u konačnici prijeti zaustavljanjem već pokrenutih investicija.

Predavanje će održati Mirjana Čagalj, savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet, kao jedna od inicijatora potrage za rješenjima, koja će govoriti o problemu te događajima koji su prethodili odabiru prihvatljivih rješenja. Prisutne će upoznati i s novom uslugom HGK - Indeks cijena građevinskog materijala s uključenim izvješćima indeksa proizvođačkih cijena industrije u RH i kretanja cijena sirovina na svjetskim burzama materijala. Novu uslugu Komora je pripremila kako bi omogućila naručiteljima provedbu postupaka priznanja razlike u cijeni i nastavak provedbe infrastrukturnih projekata.