Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, pokrenuo je svoj novi društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici", u kojem mogu sudjelovati neprofitne organizacije koje se brinu o iskorjenjivanju gladi i promoviraju zdrav život. Projekt je započet kako bi kompanija pružila potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice. Predviđena je raspodjela sredstava u vrijednosti od 100.000 kuna, a prijave za donacije, putem formulara na web stranici, počele su 1. listopada i traju sve do kraja mjeseca.

„Briga o zajednici utkana je u poslovanje Studenca, a „Korak bliže zajednici" logičan je nastavak našeg doprinosa društvu. Tako smo, nakon uspješno pokrenutog projekta „Korak bliže prirodi", započetog 2020. s ciljem da kompanija sa svojim zaposlenicima pomogne u očuvanju prirode, sada odlučili podržati lokalne organizacije koje svojim radom učinkovito pridonose ispunjavanju i uklanjanju gorućih lokalnih problema s kojima smo i globalno suočeni. Iznimno nam je važno njegovati dobrosusjedski karakter, kako svojom komercijalnom ponudom i uslugama tako i projektima koji uistinu pozitivno utječu na zajednice kojih smo dio", istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga tvrtke Studenac.

Pri određivanju kriterija u Studencu su se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, točnije, drugim i trećim ciljem, koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

„Sredstva ćemo usmjeriti organizacijama koje svojim radom pomažu socijalno ugroženim obiteljima, pojedincima i samohranim roditeljima te ostalima koji se, nažalost, suočavaju s nestašicom osnovnih sredstava. Također, u fokusu su nam i oni koji se bave promocijom zdravog života, rehabilitacijom, postizanjem kvalitetnijeg života djece i starijih osoba s posebnim zdravstvenim potrebama te prevencijom bolesti, ali i izgradnjom odgovarajućih igrališta, dječjim klubovima, sportom i rekreacijom za osobe svih dobi. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da više o projektu, uvjetima sudjelovanja u natječaju te Pravilnik i prijavnicu pronađu na službenoj stranici", poručila je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata tvrtke Studenac.

U sklopu projekta Studenac će četiri puta godišnje zaprimati prijave i dodjeljivati sredstva organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj koristi zajednice. Odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a „Korak bliže zajednici" nastavak je nastojanja Studenca da kao tvrtka pridonosi pozitivnim društvenim promjenama.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca. Na sliku današnjeg Studenca, trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. Upravo tada počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. godine lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status na Jadranu dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., a važan poslovni iskorak čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Studenac trenutačno zapošljava više od 3500 djelatnika, broji više od 660 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima u Hrvatskoj. Više informacija dostupno je na službenoj internetskoj stranici, a sva priopćenja za medije možete pronaći na studenac.hr/press.