U sudskom registru još nisu promijeni podaci o novom vlasniku s obzirom da je tek 16. rujna zaključen ugovor o kupoprodaji dionica od strane Stanić Beverages.

Na temelju Ugovora kojim je Stanić grupa kupila dionice Maraske od Koestila iz Bjelovara i Saponie iz Osijeka, obje tvrtke u vlasništvu širokobriješke grupacije Mirka Grbešića, Stanić Beverages d.o.o. postao je vlasnikom 98,245 posto njegova temeljnog kapitala i glasačkih prava. Navedenim ugovorom o kupoprodaji dionica utvrđeno je da će se prijenos dionica na kupca Stanić Beverages obaviti najkasnije do 31. siječnja 2022. godine kada se ispune ugovoreni prethodni uvjeti",   tog je dana objavljeno u priopćenju Saponie.

Stanić Beverages jučer se u Narodnim novinama oglasio obavezom objave javne ponude za otkup preostalih dionica po nominalnoj cijeni od 70 kuna. Temeljni kapital Maraske je 99.918.350,00 kuna, a podijeljen s 1.427.405 redovnih dionica dolazi se do nominalne vrijednost od 70 kuna.

 

U sklopu te obavezne ponude, novi vlasnik je objavio i podatke o poslovanju Maraske u protekle dvije godine iz kojih je vidljivo da 2020. godina kada je Svjetlan Stanić započeo pregovore s Mirkom Grbešićem i nije bila poslovno uspješna.

Direktor Maraske i dalje je Stipe Bevanda koji je to postao 2o18. godine. Od svibnja ove godine on je član Uprave SBR TRADE ADRIATIC d.o.o. , tvrtke koja je u Širokom brijegu osnovana 29. travnja 2021. godine.