23. Biograd Boat Show, najveća izložba plovila u široj regiji, približava se punom kapacitetu i postaje kruna ovogodišnje uspješne nautičke sezone sa uključenim svim ključnim sudionicima nautičke djelatnosti.

Iako su još tri tjedna do početka sajma, mjesta za izlaganje plovila na moru već su popunjena, a jedino je još ostao raspoloživ izložbeni prostor na kopnu te na Croatia Charter Expou. Nautičke tvrtke i dalje mogu sudjelovati putem registracije na poslovnoj platformi Biograd B2B business to business, gdje imaju potpuni pristup izložbi i mogu prezentirati svoje ponude ostalim sudionicima u Biogradu B2B putem B2B imenika, kao i unaprijed zakazati sastanke.

Ovogodišnja izložba približava se rekordnom broju izlagača iz 2019. godine. Prethodnih godina godina Biograd Boat Show imao je kontinuirani rast broja izlagača i plovila dok je u razdoblju pandemije odnosno 2020. godine uspio je održati svoj kontinuitet te je bio jedan od samo 3 velike nautičke izložbe održane u Europi.

Neki od novih brendova koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište jedrilica Solaris, kao i marka motornih čamaca De Antonio iz Španjolske te 3B Craft sportski ribarski brodovi iz Italije. Finska marka Saxdor predstavit će svoj četverosjedni model Saxdor 200 Sport. RIB robne marke koje će imati svoj hrvatski debi uključuju Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski brand Gala.

Nekoliko plovila imat će hrvatsku premijeru. Izdvajamo novu Absolute Navettu 48 u segmentu luksuznih motornih jahti, dok će Hallberg-Rassey 50 debitirati u segmentu luksuznih jedrilica. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i Bali 4.6 debitirat će uz motorni katamaran Bali 4.3, kao i Fountaine Pajot Isla 40. Plovila s električnim pogonom, sve prisutnija na izložbi, uključuju svjetsku premijeru Solar Ferryja Agene Marin, kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i prijevoz.

U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora održat će svoje 5. Dane hrvatske nautike, od 20.-22.10.2021., koji uključuju u kongresni program brojne sastanke, umrežavanje i poslovne prezentacije. Okupit će se i Udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima, charteri, turistički brodari te Zajednice ronilačkog turizma, jednom riječju, svi predstavnici realnog sektora nautičke industrije i turizma Hrvatske. Biograd Boat Show je kroz Dane hrvatske nautike postao i glavni godišnji kongres hrvatske nautičke industrije i turizma.

Treći Croatia Charter Expo organizira se od 21. do 22. 10. 2021, kao dvodnevni poslovni događaj, ekskluzivno za yacht-charter industriju te će omogućiti pružateljima usluga čarter flote izravne susrete s agentima, brokerima i dobavljačima dodatno obogaćen programom specijaliziranog međunarodnog charter kongresa Udruge čarter agenata (Boat Charter Agency Association).