Odjevanje za intervju može biti teže nego što se čini na prvi pogled. Ne želite izgledati dosadno u odjeći, ali u isto vrijeme ne i provokativno. Premda ponekad to ne želimo priznati, naša odjeća igra važnu ulogu u intervjuu kao i životopis. Odijevanjem ćete reći više o sebi nego što mislite. Vaša će odjeća otkriti imate li ozbiljan interes za poziciju ili se uklapate u korporativnu kulturu. Što biste radije ostavili kod kuće na dan intervjua i kako ćete se istaknuti među ostalim kandidatima?

Nećete ostaviti dojam u ležernoj odjeći

Svojom odjećom pokazujemo osobi koju poštujemo s obzirom na intervju i istovremeno pokazujemo da imamo ozbiljan interes za tu poziciju. Ako odabiru odjeće ne obratimo dovoljno pažnje, može se steći dojam da nas, poput odjeće, nije briga za radno mjesto. Ni pod kojim uvjetima ne smijete na razgovor nositi sportsku odjeću, majice s natpisima, tajice, kratke hlače ili dukserice. Ni traperice nisu prikladne, iako ih često viđamo na intervjuima. Bolje da posegnete za haljinom ili elegantnim hlačama i košuljom. Košulje izrađene za ovu priliku mogu se pronaći na trgovini Bibloo. Prilikom naručivanja dodajte Bibloo kod za popust u salonsku košaricu Bibloo i možete uštedjeti pri kupnji novog dodatka svojoj svečanoj garderobi.

Slijedite tri pravila

Jeste li ikada čuli za pravilo iz tri dijela? Kako bismo stvorili potpunu odjeću, bluzi i hlačama trebali bismo dodati i treći komad, poput jakne. Kvalitetna jakna može podići cijeli styling za jednu razinu više i istovremeno pokriti gole ruke, koje nisu najprikladnije za intervju. Veliki izbor torbi za žene i muškarce možete pronaći na Factool.hr. Sada možete koristiti Factcool popust pri naručivanju putem interneta i platiti manje za svoju kupnju.

Zaboravite na mini haljine i dekoltee

Ova je točka osobito važna za žene. Mini suknje i minice trebamo zadržati za druge prilike, apsolutno su neprikladne za intervju. Kako biste bili sigurni da ste prikladno odjeveni, slijedite pravilo da donji rub haljine ili suknje treba sezati do koljena ili malo iznad. Duboki izrezi ili preuska odjeća također su tabu na intervjuu.

Nema izrazitih boja i uzoraka

Stručnjaci se slažu da je plava jedna od najpogodnijih boja za razgovor za posao. Nećete pogriješiti čak i ako posegnete za crnom, bijelom ili bež bojom. Nasuprot tome, crvena i žuta imaju tendenciju izgledati agresivno i stoga nisu najprikladnije za razgovor za posao. Osim jakih boja, trebali biste izbjegavati i previše kontrastne uzorke i printeve.

Ne podcjenjujte cipele

Stilisti i stručnjaci za ljudske resurse ne preporučuju cipele s otvorenim prstima za intervju. Stoga biste sve ljetne sandale, papuče ili japanke trebali ostaviti kod kuće. Muškarci bi trebali odabrati elegantne niske cipele, a ženske cipele s petom. Ipak, pazite da peta nije previsoka. Kad uzmete cipele po kojima vam je teško hodati, nećete se osjećati samopouzdano i to će se odraziti na vašu izvedbu.

Što još trebate ostaviti kod kuće?

Uvjerite se da vam odjeća pristaje i da nije istrošena ili naborana. Jaki parfem ili jaka šminka nisu uključeni u razgovor za posao. Umjesto toga, odaberite nježan dnevni make-up koji će pokriti nedostatke, ali nećete privući pozornost. Veliki nakit nije prikladan za intervju. Nježni lanac, neugledne naušnice i elegantan sat bit će mnogo prikladniji.

Upamtite da će vam prikladno odabrana odjeća u kojoj se dobro osjećate dati samopouzdanje i time povećati vaše šanse za uspjeh. Želimo vam sretnu ruku u odabiru prave odjeće i puno sreće u intervjuu.