Država prodaje paket od 1049 dionica Tankerske plovidbe po početnoj cijeni od 534 990 kuna.

Oglašeno je to danas u natječaju Centra za restrukturiranje i prodaju, na kojem su među udjelima Države koja čisti svoj portfelj za 20 firmi, dionice naše najveće i najcjenjenije brodarske kompanije. Ali što će one kome kada je zadarska brodarska kompanija 95.4 posto dionica spremila u sigurnu Zakladu kojom upravljaju zaposlenici, osim samoj Tankerskoj. Na prodaji je 0.19 posto udjela temeljnog kapitala. Je li Tankerska plovidba zainteresirana za kupnju tih dionica za koje je dražba zakazana za mjesec dana?

- Raspon cijene za koji je Uprava Tankerske plovidbe ovlaštena stjecati vlastite dionice u trezor iznosi od 200 do 600 kuna po dionici, pa ćemo s obzirom da CERP ovom prilikom traži minimalnu cijenu od 510 kuna po dionici, razmotriti davanje ponude i eventualno stjecanje u trezor, najavio je predsjednik Uprave Mario Pavić.

Nije prvi put da se prodaju dionica Tankerske plovidbe preko Centra koji je na istoj adresi gdje je i Hrvatski fond za privatizaciju. CERP je unatrag nekoliko godina u više Javnih poziva za kupnju dionica i udjela trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske nudio i dionice Tankerske plovidbe.

- Međutim, minimalna tražena cijena po dionici je bila uvijek veća od maksimalne za koju je Uprava Tankerske plovidbe bila ovlaštena temeljem skupštinske odluke, podsjeća Pavić.