U sklopu projekta "2CODE", u petak kreće serija inspirativnih predavanja iz područja IT-a, poduzetništva i marketinga pod nazivom "Zadarsko LITo".

Od 2. srpnja do 3. rujna očekuje vas ukupno 10 Code On Meetupova - događaja koji će kroz predavanja i druženje povezati zadarske IT kadrove, poduzetnike, programere, dizajnere, marketingaše i ostale željne novih znanja i prilika i time postati odličan dodatak redovnoj ljetnoj ponudi događanja u gradu.

- Pričat ćemo o globalno uspješnim zadarskim tvrtkama, Zadranima koji rade u velikim IT tvrtkama, ženama u IT-u i poduzetništvu, osnivanju vlastitih tvrtki i još puno zanimljivih tema. Sve to bit će začinjeno kvalitetnim druženjima uz snackove i piće kroz koje se mogu roditi i nekakva nova partnerstva i prilike za razvoj, poručuju organizatori.

Već ovaj petak, 2. srpnja u 20 sati u zadarski CodeHub na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru (prizemlje Studentskog doma, Ulica dr. Franje Tuđmana 24d) dolazi Toni Trivković, osnivač i predsjednik splitske IT zajednice - Split Tech City. Prijave su obavezne, a broj mjesta limitiran pa se zainteresirani pozivaju da se što prije prijave na: https://bit.ly/3qlAg2M.

Nakon toga očekuju vas izuzetno zanimljiva predavanja kao što su:

Zadarske IT uspješnice: Mali grad ali velike brojke - priča o globalno uspješnoj zadarskoj IT tvrtki Cognism koja zapošljava više od 200 osoba koje rade u Hrvatskoj, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, JAR-u i SAD-u te s dosad ukupno preko 40 milijuna dolara prikupljenih investicija, a ispričana od strane suosnivača i direktora Stjepana Buljata. (9.7.2021.)

From idea to startup reality: Lessons learned when starting a business - vrhunsko predavanje Georga Bausera, nekoć direktora u Airbnbu koji je bio zadužen za međunarodnu ekspanziju ove travel-tech tvrtke, kao i unaprijeđenje poslovnih operacija, a danas vlasnika tvrtke Expansion Partner. (16.7.2021.)

Žene u IT-u: kako je raditi i probijati se u dominantno muškoj branši? - izlaganje Danielle Ralić, suosnivačice i direktorice tvrtke Ancora.ai te osnivačice tvrtke Intrepid Analytics koje se bave primjenom tehnologije, analitike i umjetne inteligencije u poboljšanju zdravstvene skrbi, naprimjer na polju pouzdanijeg i bržeg regrutiranja pacijenata za klinička ispitivanja. (23.7.2021.)

Zadrani u globalno uspješnim IT tvrtkama - prezentacija Paola Rakocije, koji u ulozi Data Analysta u Photomathu, poboljšava rad i marketing te globalno popularne aplikacije za rješavanje matematičkih problema koja transformers načine učenja iste. Nedavno su dobili investiciju od 23 milijuna dolara a aplikacija je preuzeta više od 220 milijuna puta. (30.7.2021.)

Poslije ove serije predavanja slijedi serija tzv. Fuckup večeri gdje ćemo čuti priče Zadrana i Hrvata koji su kroz životne i poslovne projekte koji nisu uspjeli do kraja zaživjeti uspjeli naučiti više o sebi i poslu te odlične lekcije koje su kasnije primjenjivali u životu.

O projektu:

Grad Zadar i Sveučilište u Zadru, u ulozi partnera, sudjeluju u provedbi projekta pod nazivom "2CODE", koji je sufinanciran u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 929.745,82 EUR, od čega budžet Grada Zadra iznosi 113.500,00 EUR. Projekt se sufinancira sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz stopu sufinanciranja 85% . Više informacija dostupno je ovdje.