Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je u okviru televizijske svečanosti koja je održana u organizaciji magazina i portala Ja TRGOVAC. 

Ovu prestižnu nagradu za poslovnu 2020. godinu ponijeli su dm-drogerie markt kao društveno odgovorna kompanija godine, Datalab kao tehnološki dobavljač godine, Atlantic Droge Kolinske za najbolji proizvod godine, dok je najbolji mali trgovac zagrebački Plac.hr. Glavnu nagradu, Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2020. godini, osvojio je trgovački lanac Konzum.

Velika konkurencija vladala je i u kategoriji Proizvođač godine, a to je priznanje otišlo put Zadra u vitrine tvrtke Cromaris iz sastava Adris grupe! Konkurenti u finalu ove kategorije bili su mu Mesna industrija Braća Pivac i Kraš.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na ostvarenja u poslovnoj 2020. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi razvoju tržišta u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Najbolje od najboljih u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje odabrao je stručni žiri sastavljen od uglednih stručnjaka, među kojima su predstavnici agencija za istraživanje tržišta NielsenIQ, GfK, Ipsos, Hendal, Focus i Valicon, zatim tvrtki Deloitte i Oikon, Ekonomskog instituta Zagreb, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC.

Svečanost proglašenja pobjednika natječaja Zlatna košarica 2021. održana je uz pismo potpore Predsjednika RH Zorana Milanovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore te uz sponzorsku podršku tvrtki i organizacija: Mastercard, GS1 Croatia, Marker, Laserline, Mesna industrija Vajda i Pro alarm rješenja.