Dan 17. svibnja 2021. bio je prvi radni dan naše poslovnice Zadar na novoj lokaciji PUT MURVICE 12 D. Nakon 15 godina poslovanja na adresi Zrinsko-Frankopanska 8, što je ujedno bila i naša prva zadarska lokacija, naše su se kolegice i kolege preselili u veće, moderne i funkcionalnije prostore koji su zbog mogućnosti parkinga pristupačniji klijentima. Uz tim iz poslovnice kojeg predvodi Marina Škibola direktorica poslovnice i regionalna direktorica Katarina Grabovac, na 1. kat nove lokacije preselio je i Regionalni centar za gospodarstvo kojeg predvodi regionalna direktorica Kristina Špika-Jović.

Prema prvim dojmovima naših Zadrana, svi su oduševljeni novim radnim uvjetima i ambijentom.

Hrvatska poštanska banka u 2021. godini obilježava 30. obljetnicu poslovanja. Kroz povijest punu prekretnica HPB je kontinuirano tijekom svoja tri desetljeća jačala tržišnu prisutnost te izrasla u najdostupniju, modernu i  inovativnu banku,  prepoznatljivu po ponudi kvalitetnih usluga i istaknutoj odgovornosti prema klijentima i zajednici.

HPB je danas jedna od najvažnijih kreditnih institucija u Hrvatskoj sa skoro 600 tisuća klijenata, tržišnim udjelom od 5,5 posto i aktivom od 25,5 milijardi kuna, što je svrstava na šesto mjesto među bankama.

Vodeći se svojom misijom, HPB pokreće nove inicijative i razvija projekte za podršku uspješnijem poslovanju, ugodnijem životu i izgradnji budućnosti svih građana. Jedan od primjera takvog projekta je i Banka u Pošti, kojim pružamo financijske usluge i u najmanjim i najudaljenijim mjestima koja imaju poštanski ured diljem Hrvatske. 

HPB je usmjerena na brzi nastavak digitalne transformacije prateći svjetske trendove i kreirajući inovativna rješenja za domaće tržište. Kao društveno odgovorna kompanija, vlastitim projektima podržavamo i promoviramo ekološku odgovornost te održivi razvoj i poslovanje.

Kao kompaniji s visokom kvalitetom upravljanja zaposlenicima HPB-u je 2019. i 2020. dodijeljen certifikat Poslodavac Partner. HPB je tako dokazala fokusiranost na profesionalne poslovne procese, kreiranje poticajnih radnih mjesta, stalni razvoj i motiviranost zaposlenika.

Posebno osmišljene  aktivnosti HPB će tijekom 2021. posvetiti onima zbog kojih postoji i posluje. Za svoje klijente razvijamo nove proizvode, realiziramo projekte financijske edukacije građana, volontiramo, pripremamo program donacija za one koji u svojim životnim izazovima trebaju našu podršku i mnogo drugih akcija. Zajedno s našim klijentima, ali i svim građanima Hrvatske obilježit ćemo ovu za nas posebnu godinu i o tome vas ovdje redovito informirati. 

Ponosni na naše zaposlenike zaslužne za sve što HPB stvara, zahvaljujemo na povjerenju klijentima i cijeloj zajednici jer samo zajedno možemo graditi bolju budućnost Hrvatske.