Izvršni odbor D-Marin grupe imenovao je Olivera Dörschucka za novog izvršnog direktora, a odluka Odbora na snagu stupa 1. lipnja 2021. godine.

Na tom mjestu do siječnja 2020. godina, kada CVC Capital Partners od Dogus grupe kupio D-Marin, bio je Burak Baykan do ljeta 2020., regionalni direktor Doğuşa Hrvatska. Oni su 2003. godine osnovali D-Marin, tvrtku koja je postala vodeći operator vrhunskih marina. Upravlja poslovanjem ukupno 14 marina u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj. Među tri hrvatske marine su Mandalina u Šibeniku te Dalmacija i Borik na zadarskom području.

Dugogodišnji direktor marine Dalmacija i Borik, Božo Duka, koji je ujedno bio regionalni direktor D-Marin Hrvatska, krajem siječnja je otišao u mirovinu.

Glavni menadžer u tri hrvatske marine, kao i na razini grupe od lipnja će biti Oliver Dörschuck. On u D-Marin dolazi iz SSP Grupe, tvrtke koja dizajnira i upravlja restoranima u turističkim destinacijama, uključujući zračne luke, željezničke postaje te servisne stanice na autocestama. Prije SSP-a, Oliver je bio dio tima TUI Grupe 14 godina, s najdužim stažem kao predsjednik Uprave za Njemačku, Austriju, Švicarsku i Poljsku, navodi se među ostalim u PR objavi.

Oliver Dörschuck nasljeđuje Stevena Rudnitskyja, aktualnog predsjednika i privremenog glavnog izvršnog direktora tvrtke D-Marin, koji će i dalje ostati aktivno uključen kao predsjednik.

Vlasnik zadarskih marine te one u Madalini ostaje CVC Capital Partners kao vodeća tvrtka za savjetovanje o rizičnom kapitalu i ulaganjima, objavljeno je povodom imenovanja novog direktora D-Marin.

Marina Dalmacija i dalje je najveća na hrvatskom dijelu Jadrana. Izgrađene je u vrijeme SAS-a Stanislava Antića, prodana je Turcima od strane Zdenka Zrilića, a oni su je dovršili i podignuli na višu razinu, dok je novi vlasnici obnavljaju u dijelu dotrajale infrastrukture.