Investicijska aktivnost tijekom pandemije u Hrvatskoj je gotovo zamrla, no turska Doguš Grupa ipak kreće u izgradnju dugonajavljivanog luksuznog hotela Maraska u Zadru. Nakon nedavnog obilaska u Zadru to je potvrđeno na predstavljanju Bijele knjige Udruge stranih ulagača.

Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe, bio je tajnovit oko samog hotela, za kojega je ranije najavljeno da će poslovati u sastavu grupacije Hyatt. Rekao je kako će radovi na izgradnji hotela i rezidencijalnog naselja vrijedni oko 100 milijuna eura krenuti ove godine, no još je nepoznato hoće li njime upravljati Hyatt ili neko drugo zvučno ime.

Inače, Dogus je prije godinu dana prodao tri marine u Hrvatskoj - Borik, Dalmaciju u Sukošanu i Mandalinu, kako bi ulagao samo u hotele i infrastrukturne projekte.

- Doista smo vjerovali u ovu regiju i u Hrvatsku te u razvoj nautičkog turizma u tom trenutku. Nakon što smo se uputili u lokalni i nacionalni sustav u Hrvatskoj, navikli smo se na poslovanje u Hrvatskoj, osjećali smo se sigurnima, i tada smo uspjeli uočiti još jednu kariku koja nedostaje, a to je razvoj mjesta za odmor. Hrvatska je predivna zemlja, ima predivnu prirodu, no shvatili smo da mi možemo stvoriti pozitivnu razliku u razvoju ugostiteljskih objekata na višoj razini, rekao je Burak, dodavši kako je njihova analiza pokazala da su dobro predvidjeli.

Baykan smatra da je Hrvatska poželjna stranim ulagačima u njihovom području poslovanja te kako će nakon pandemije biti jedno od mjesta koja će se bolje oporavljati

- Ljudi danas u turizmu traže sadržaj. Hrvatska na tom području ima mnogo toga za ponuditi, rekao je.