Agron Beriša, vodeći menadžer hotelskog lanca Falkensteinera koji je na zadarsko područje došao kao direktor Hotela Borik, ovih dana je postao predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela (LRH) sa sjedištem u Opatiji. To je, nema sumnje, vrhunac njegove poslovne karijere u turizmu Hrvatske.

Prije koji dan Beriša je prestao biti zamjenik predsjednik Nadzornog odbora Borika kojem je predsjednik Otmar Michaeler, s talijanskom adresom. Michaeler je čelni čovjek austrijskog Falkensteinera koji se razvio u veliku, regionalnu turističku kuću od početnih 9 soba obiteljskog pansiona. Zadarski Borik im je bio prva i za njih tada ogromna akvizicija u Hrvatskoj.

Otmar Michaeler i Agron Beriša

Kao osnivač Borika registriran je FMTG Development GmbH iz Beča.

Beriša ostaje član Uprave Punta Skale. Od 2005. godina, od kada se vodi kao član Uprave ili nadzora više hotelskih kuća, Agram Beriša je jedan od četvero osnivača poznate konzultanske kuće Horvath i Horvath Consulting, zagrebačke firme za konzalting u turizmu, ugostiteljstvu, hotelijerstvu i poslovanju nekretninama. I to od rujna ove godine.

Falkensteiner je početkom ove godine preuzeo Hotel Punat u Puntu na Krku, gdje je Beriša postao i predsjednik Nadzornog odbora.