22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada, te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.

Sajam je zbog aktualnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra, i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi zadržali smo i ove godine sa 240 izlagača i gotovo izjednačenim lanjskim rekordnim brojem plovila. Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno nam je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo međunarodni dolazak na sajam.

Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj s izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji smo zlatni član.

Zahvaljujući podršci nacionalnih, županijskih i Grada Biograda na Moru, i na nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno je održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizam, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.

Važnost B2B

Biograd "B2B", platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a, ove godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka.

Ponosni smo jer u sklopu "B2B" Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike. Kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja udruženja - marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima - charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma.

Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati omogućuje tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1.600 jahti.

Uz predstavljanje i noviteta i premijere, vjerujemo da će program BBS uz atraktivnost posjetiteljima, ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i povezivanje poslovnih nositelja, te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine.

Unaprijed zahvaljujemo posjetiteljima na razumijevanju i pridržavanju svih epidemioloških mjera, a za što su osigurana i sva potrebna sredstva, a o kojima će, uz pisane obavijesti, dobiti i upute operativnih timova na ulazima.