Državna agencija za upravljanje nekretnina na kojima banke imaju svoja založna prava, DUTB iz Ljubljane prošlog je tjedna oglasila prodaju zemljišta u Gaženici za 1.7 milijuna eura bez poreznih davanja. Radi se o terenu u zoni Gaženice, uz servisnu cestu, ukupne površine 22 693 tisuća metara četvornih. Za tu nekretninu u Zadru, DUTB  je od slovenske Vlade dobila rok do 2022. godine da prodaje imovinu Probanke koja opterećuje poslovanje te kao i još jedne banke nakon državne dokapitalizacije.

Teren kojeg DUTB prodaje u Zadru, u zemljišniku je 20-ak manjih čestica koje imaju zanimljivu prošlost vlasničkih odnosa u kojima je prevagnula hipoteka od 12 milijuna eura. Nju je kao sporednu upisala Probanka iz Maribora. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga nastala je nakon brisanja založnog prava u korist te mariborske banke na iznos od 2.2 milijuna eura. Taj iznos kredita podigla je zadarska firma Stanovi projekt davne 2007. godine.

Slovenske banke i fondovi imaju poslovnu prošlost u Gaženici. Najpoduzetniji su bili preko crkvenog fonda Dva zvona koji je likom i djelom Veljka Bubića kupovao Luku Zadar, što je u Sloveniji sudski procesuirano zbog pranja novca.

Nakon više od 10 godina, DUTB prodaje teren u "trgovačkoj zoni" Gaženice kojeg nudi kao mjesto koje je komunalno opremljeno, na njemu je moguća uslužna djelatnost, a moguće ga je prodati po pojedinačnim parcelama i još više zaraditi. Sve se to navodi uz  reference okruženja pa je Zadar opisan kao gospodarsko sjedište Sjeverne Dalmacije, ali i grad u kojem su još uvijek na snazi metaloprerađivačka i kemijske industrija. Navodi se i kako Zadar ima željezničku povezanost te da je luka Zadar jedina luka na hrvatskoj obali koja može prihvatiti ili otpremiti velike i vrlo posebne terete, jer je brzom cestom povezana s autocestom.