Rikardo Hesky novi je predsjednik Uprave Turisthotela koja je povećana na tri člana, navodi se u odluci Nadzornog odbora koja je objavljena na Zagrebačkoj burzi. Uz Danku Nakić, dugogodišnju financijsku direktoricu Turisthotela, koja je član Uprave postala krajem travnja, treći član Uprave je Ante Barić, dosadašnji direktor nabave Turisthotela.

Novi predsjednik Uprave dolazi iz Malog Lošinja gdje je vodio najveće hotelske kuće, a posljednju Jadranku. On postaje predsjednik Uprave od 12. listopada na tri godine, a istog dana trogodišnji mandat počinje i Anti Bariću. Dosadašnjoj članici Uprave, koja je bila imenovana na godinu dana, mandat se produžava do kraja 2021. godine, navodi se u odluci Nadzornog odbora, u kojem je također došlo do promjena.

Frane Skoblar, dugogodišnji direktor Turisthotela, od početka ovog tjedna je predsjednik Nadzornog odbora (NO) te najveće turističke kuće na zadarskom području.

Nakon što je krajem veljače otišao u mirovinu kao član Uprave Turisthotela, Skoblar je bio savjetnik novom članu Uprave koji je ubrzo zamijenjen s Dankom Nekić.

Skoblar je u NO predsjedničko mjesto preuzeo od Mate Bilavera koji je to postao još 1995. godine, kada je bio županijski poglavar za gospodarstvo. Bilaver je ostao predsjednik NO cijelo turbulentno vrijeme spašavanja, privatizacije te uspona Turisthotela koji se razvija vođen uspješnom poslovnom politikom.

Uz najdugovječnijeg Bilavera te Antu Barića kao i Milenka Alerića koji je nadzornik od 2004. godine, u sastav NO je ušao Zadranin Zorislav Vidović. On je do prije godinu dana bio član Uprave OTP banke, od samog početka se profesionalno bavio dioničarstvom, a aktivan je kao zamjenik predsjednika NO OTP Nekretnina.