Dario Jurin, diplomirani ekonomist, na polovici posljednjeg mandata predsjednika Županijske gospodarske komore, napušta tu profesionalnu funkciju na kojoj je proveo 28 godina.

Za njegovog nasljednika Vijeće Županijske gospodarske komore jednoglasno je izabralo Denisa Ikića, koji je u komorskom sustavu bio tajnik pa direktor, a prema njihovim aktima, može biti direktor i predsjednik. Jedna plaća manje pridonijet će racionalizaciji komorskog sustava u što se godinama bezuspješno upire.

Iako je već imao godine za mirovinu, Dario Jurin dobio je u u listopadu prošle godine mandat na 4 godine. U mirovinu odlazi s navršenih 68 godina, kako je izjavio svojom željom i bez pritiska.

Dario Jurin posljednji je socijalistički predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine općine Zadar. Nakon završetka tog dijela političke karijere odlazi u Tankerkomerc, da bi 1992. godine prešao u Županijsku gospodarsku komoru. Kratko vrijeme dok je bio i direktor Tankerkomerca, Jurin je volonterski (s naknadom) obavljao dužnost predsjednika Gospodarske komore u Zadru.

Zbog zadarskog modela sanacije više poduzeća u Zadru, od kojih je većina ubrzo i propala, Dario Jurin je 1998. godine dobio Grb Gradonačelnika, kojeg mu je za zasluge dodijelio tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta. Jurin je cijelo vrijeme vođenja komore bio u partnerskim odnosima s vladajućima u Zadru, osobito u akcijama prikupljanja donacija za medicinske uređaje.