U Splitsko-damatinskoj županiji lani je najveću dobit od 131 milijun kuna imala Zračna luka Split, dok najuspješnije tvrtke u Dubrovačko-neretvanskoj županiji također predvodi tamošnji aerodrom sa 113 milijuna.

O njihovom poslovanju najbolje govore brojke Zračne luke Zadar koja je u toj rekordnoj godini prometa, imala dobit od 5.7 milijuna kuna, uz milijun kuna računovodstvenog gubitka. Naravno da ih nema na listi vodećih tvrtki Zadarske županije koju je izbacila FINA.

Listu zadarskih dobitaša predvode oni koji su to godinama: Tankerska plovidba sa 115 milijuna kuna dobiti, Turisthotel s rekordnom dobiti od 85 milijuna kuna, zatim proizvođači koji su imali nikad goru godinu, ali svejedno je LTH Metalni lijev iz Benkovca ostvario dobit od 53,8 milijuna kuna dobiti. 

Među zadarskim kapitalcima je i Ilirija s 35 milijuna kuna dobiti, dok je Tankerska Next Generation imala 23 milijuna kuna razlike između prihoda, rashoda te nakon plaćenog poreza na dobit.

Na stranici FINE je objavljeno kako je najveći prihod u 2019. godini, prema preliminarnim podacima iz do sada obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, ostvarila INA, u iznosu od 21,6 milijardi kuna. HEP je ostvario najveću dobit razdoblja u iznosu od 1,1 milijarde kuna, a najviše zaposlenih (9362) imao je KONZUM plus.