Stečajna upraviteljica Vigensa Radojka Danek izvijestila je Trgovački sud o tijeku stečajnog postupka u 2020. godini. Produženi su neophodni ugovori o radu za osam zaposlenika, koji brinu o stočnom fondu nekadašnjeg mljekara, te nastavljena skrb o životinjama uz pojačanu ishranu u zimskom razdoblju.

Obavila se nužna sanacija krovnog pokrova na farmskom objektu, koji je nastradao u elementarnoj nepogodi te nastavili daljnji poljoradovi u okviru agro rokova. Do sada su isporučene tri veće tranše junadi i teladi kupcima koji nisu pretjerano zainteresirani u sadašnjim okolnostima, jer istu nabavljaju u inozemstvu. Ipak, za tu stoku naplaćen je iznos od 281.324 kune, pa je uz priljeve od potpora Vigens uprihodio 1,2 milijuna kuna. Tim su novcem isplaćeni zaposlenici, dio dobavljača, dok je strečajnoj upraviteljici odobrena naknada od 111.800 tisuća kuna.

- Uslijed izvarednih okolnosti pandemije COVID-19, odmah se pristupilo organizaciji rada i poduzimanju mjera u skladu sa uputama mjerodavnih institucija. Tijekom cijelog navedenog perioda, stečajna upraviteljica zajedno s radnicima poduzima sve neophodne radnje radi zaštite imovine stečajnog dužnika unatoč otežanim okolnostima, navodi Danek.

Po završetku pete javne dražbe za prodaju pokretnina (stoke i strojeva), koje nisu unovčene, sazvana je skupština vjerovnika, na kojoj je večinski vjerovnik DDM IMVEST III AG iz Švicarske zatražio tri mjeseca za izradu stečajnog plana. Skupštinu vjerovnika zakazana za 7. travnja 2020 zbog okolnostima s pandemijom odgođena je za 19. svibnja 2020 godine.